Je studentenkamer optimaal benutten

Je studentenkamer optimaal benutten

Dit is een spannende nieuwe fase in je leven. Onafhankelijkheid. Vrijheid!

Je kunt tot diep in de nacht uitgaan, zonder dat iemand je in de gaten houdt. Je kunt pizza eten als ontbijt, lunch én diner, met een glas cola erbij, zonder dat je moeder begint te klagen.

Maar, je hebt ook verantwoordelijkheden. Je moet voor jezelf zorgen, koken, de was doen, je kamer inrichten … en de meeste studenten hebben meer spullen dan ruimte.

Waar laat je al die boeken, games, kleding, schoenen, blikken eten, snoep, potten en pannen …? En in de loop der jaren komen er steeds meer bij.

Dus maakten wij een lijst met ideeën om de kostbare ruimte in je studentenkamer optimaal te benutten:

1. Zorg voor flow

Verdeel je kamer onder in zogenaamde miniruimtes, zoals een slaapkamer, woonkamer en keuken. Zo ontstaat er een flow in de ruimte.

Dit helpt je om je studie los te laten als je wilt ontspannen, of juist om geconcentreerd te blijven als je moet studeren. Of om simpelweg je rommelige bed te verbergen als er vrienden langskomen.

Gebruik je meubels (bank, boekenkast, etc.) als roomdividers. Of gebruik een gordijn van plafond tot vloer, zodat je kunt kiezen voor wel of geen afscheiding.

2. Gebruik je vloeroppervlak

www.ikea.com

Benut je kostbare vloeroppervlak goed. Koop speciale opbergdozen voor onder je bed en bewaar daar je beddengoed, schoenen en kleding in.

3. Benut de muren

Ga je (boeken)kasten kopen? Kies dan voor plafondhoge exemplaren, zodat je de beschikbare ruimte optimaal kunt benutten.

www.ikea.com

Zwevende planken zijn een slimme manier om meer opslagruimte te creëren zonder dat dit ten koste gaat van je vloeroppervlak.

Wees creatief bij het ophangen van je planken: misschien kun je er ook een aantal kwijt in de badkamer of op het toilet?

Heb je weinig ruimte rond je bed, hang dan wat planken op boven je hoofdeind en doe je nachtkastje weg.

Hetzelfde geldt voor je tv: die kun je ook ophangen in plaats van op een kast zetten.

4. Kies voor ruimtebesparende meubels

Multifunctioneel

Je kunt bijvoorbeeld een bank kopen, maar waarom zou je niet voor een slaapbank kiezen?

Wij zijn dol op dit exemplaar van Ikea: je kunt het voor beide doeleinden gebruiken en dankzij de ingebouwde lades biedt het ook nog eens volop opbergruimte.

www.ikea.com

Inklapbaar of stapelbaar

Een inklapbare eettafel en klapstoelen nemen weinig ruimte in op het moment dat je ze niet gebruikt. Zijn klapstoelen niet helemaal jouw ding, kies dan voor stapelbare exemplaren.

www.ikea.com

Verplaatsbaar

Kies voor een bureau met wielen, zodat je het makkelijk opzij kunt schuiven als je het niet gebruikt. Of rol het naar de keuken om het als kookeiland te gebruiken.

5. Creëer verborgen opbergruimte

Hang een organizer over je deur voor je schoenen, accessoires en alles wat je er verder nog in kwijt kunt. Je kunt deze aan de binnenkant van de deur van je kledingkast hangen, of achter de deur van je slaapkamer.

6. Ruim op

Geen enkele woonruimte voelt of oogt prettig als het er rommelig is. Dit geldt nog sterker als je weinig ruimte hebt.

Door op te ruimen kost het je minder tijd om schoon te maken. Bovendien helpt het je om je hoofd leeg te maken en je te concentreren, handig dus als de tentamens in zicht komen.

Ruim alles op wat je niet regelmatig gebruikt. Vacuüm bijvoorbeeld je dikke winterjassen in de zomer en berg ze op onder je bed, of bewaar ze in een opslagunit.

Wist je dat we bij Shurgard ook goedkope opslag voor studenten aanbieden? Bovendien hebben we meer dan 60 vestigingen in en rond de grote steden, die allemaal goed bereikbaar zijn met het ov. Er zit er vast een bij jou in de buurt!

Geef een reactie