5 ideeën voor je extra kamer

5 ideeën voor je extra kamer

Heb jij een leegstaande kamer? Wat fijn! Maar wees eens eerlijk: wanneer was je er voor het laatst?

In plaats van hem leeg te laten staan, kun je er beter je eigen persoonlijk zenruimte van maken: een yogastudio, een muziekruimte of misschien wel je eigen goedgevulde bar.

Hieronder vind je onze 5 favoriete ideeën voor je leegstaande kamer.

1. Yogastudio

shutterstock_488816527

Nooit meer rennen om de les te halen! Met je eigen yogastudio train je in de privacy en het comfort van je eigen huis, wanneer het jou uitkomt.

Richt de kamer in met neutrale, gedempte kleuren. Die hebben een kalmerend effect en brengen je alvast in de juiste stemming.

Less is more, dus ruim alle rommel op. Een opgeruimde omgeving zorgt voor een opgeruimde geest. Alles wat je nodig hebt, is een yogamatje, een goede passpiegel en wat kaarsen.

Is yoga niet jouw ding? Gebruik de kamer dan voor een andere sport of transformeer hem tot je eigen fitnessruimte.

2. Bibliotheek of thuisbioscoop

Je eigen bibliotheek is de perfecte plek om helemaal zen te worden. Heerlijk, een plekje waar je je kunt terugtrekken om je te verliezen in een goed boek.

shutterstock_364962008

Hang de wanden vol met boekenplanken en vul ze met je favoriete boeken. Zet een comfortabele stoel in de kamer, met een goede lamp, wat knusse plaids en een paar zachte kussens en voilà, je bibliotheek is klaar!

Ben je niet zo’n leesliefhebber, dan kun je ook kiezen voor een thuisbioscoop. Lok je vrienden met chips, bier en een goede film en het wordt gegarandeerd een topavond!

3. Muziekruimte

Het is ontzettend leuk om een instrument te spelen. Maar als je partner daar anders over denkt, is het misschien een goed idee om je eigen muziekruimte te creëren.

Een dergelijke ruimte moet functioneel zijn en je inspireren. Ingelijste platen of albumhoezen vormen een stijlvolle en tegelijkertijd goedkope wanddecoratie.

2b8a742f10c91c7ac9b9f05fc242ffa7
www.pinterest.com

Speel je een heel luidruchtig instrument (of haal je als beginner die hoge noten soms nog net niet), investeer dan in geluidsisolatie om ruzie met buren of gezinsleden te voorkomen.

4. Spelletjeskamer

Spelletjes zijn leuk voor iedereen, dus een spelletjeskamer voor het hele gezin is een goed idee. Zelfs de kleinste kamer wordt zo de favoriete plek in huis.

shutterstock_507972079

Zet er je favoriete bord- en gezelschapsspellen neer, hang een dartbord op en zet een koelkast met drinken in de hoek. Hier wil je nooit meer weg!

5. Kleedkamer

Creëer je eigen kleedkamer om al je geliefde spullen een eigen plekje te geven. Zo verlopen zelfs de drukste ochtenden prettiger en meer ontspannen.

Begin door je kledingkast te verhuizen. Voeg een aantal spiegels, prachtige zware gordijnen en een comfortabele stoel toe, zodat de kamer de knusse uitstraling krijgt van een boudoir.

Zorg voor de nodige doosjes of mandjes voor al je accessoires.

cleaned-wardrobe

Een goede organisatie is essentieel om je snel en met zo min mogelijk stress aan te kunnen kleden!

Heb jij nog ideeën?

Welke bestemming je ook kiest voor je extra kamer, het is een geweldig excuus om eens goed op te ruimen.

Gooi alle rommel weg of breng een deel van je spullen naar de opslag. Zo kun je een prachtige, functionele ruimte creëren waar je de komende jaren volop gebruik van kunt maken.

Heb je andere goede ideeën? Deel ze met ons!

Geef een reactie