Je huis te beschermen tijdens je vakantie

Je huis te beschermen tijdens je vakantie

Het hele jaar heb je hard gewerkt en dan … is het eindelijk tijd voor een welverdiende vakantie! Wat wordt het, relaxen op het strand of cultuur snuiven?

De ideale vakantiebestemming ziet er voor iedereen anders uit. Maar voor ons allemaal geldt: we moeten ons huis een tijdje achterlaten.

Daarom zetten wij 5 praktische tips op een rijtje waarmee je je huis beschermt tegen inbrekers en volop geniet van je vakantie.

1. Oogje in het zeil

Ga je op vakantie, vraag dan de buren, een familielid of een goede vriend om een oogje in het zeil te houden en de brievenbus te legen.

Inbrekers letten doorgaans goed op de brievenbus. Zit die vol of ligt er een grote stapel post op de mat, dan weten ze direct dat er niemand thuis is.

2. Let op met sociale media

We snappen natuurlijk best dat je heel enthousiast bent over je vakantiebestemming, maar houd het een beetje discreet. Zet niet op Facebook of Twitter waar je heengaat en wanneer je vertrekt of terugkomt.

Bewaar alle wilde verhalen tot je terug bent, dan kun je zoveel jaloersmakende foto’s uploaden als je maar wilt!

Hetzelfde geldt voor ouderwetse manieren van communiceren. Plak geen briefje op de voordeur met ‘Ik ben niet thuis’, en spreek geen boodschap in op je voicemail dat je afwezig bent.

3. Controleer extra goed

Het spreekt misschien voor zich, maar met alle inpakstress zeggen we het toch nog maar even: controleer voor je weggaat of alle ramen en deuren goed afgesloten zijn.

Geef een reservesleutel aan een vriend of buur en verstop hem niet in een bloempot of onder de deurmat – het zou je verrassen…

En laat buiten geen ladders of gereedschap liggen waarmee inbrekers binnen kunnen komen.

4. Is er iemand thuis?

homealone

www.hollywoodreporter.com

Probeer de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Laat het licht branden en doe niet alle luiken naar beneden.

Misschien kan een van de tieners van de buren de tuin een beetje bijhouden als je weg bent, bijvoorbeeld het gras maaien of de planten water geven. Een inbreker zal veel minder snel voor jouw huis kiezen als er iemand thuis lijkt te zijn.

5. Inventariseer kostbare spullen

Bewaar geld, sieraden en andere kostbare items op een veilige plek of in een kluis. Heb je thuis nog waardevolle spullen, neem er dan foto’s van en schrijf serienummers op.

Je kunt ze ook markeren met een speciale pen of sticker. Op die manier worden ze minder aantrekkelijk voor inbrekers.

Fijne vakantie!

Geef een reactie