5 tips om je kinderen in bed te krijgen

5 tips om je kinderen in bed te krijgen

Is het slapen gaan aan het einde van de schoolvakantie weer elke avond een gevecht, of gaat het bij jullie juist vrij soepel? Sommige kinderen gaan gewoon niet graag naar bed, terwijl ze als baby misschien niets anders deden dan slapen.

Vrijwel alle ouders hebben wel eens moeite om hun kind naar bed te krijgen. Maar voor sommigen is het een dagelijks terugkerende nachtmerrie.

Wij zetten 5 tips op een rijtje die kunnen helpen om je kind op tijd in bed te krijgen.

1. Zorg voor een vaste routine

Zoals op bijna elk gebied, zijn regels en structuur belangrijk. Die geven je kind een gevoel van veiligheid en zekerheid. Dus regel nummer 1: overdag is de kinderkamer om in te spelen, maar ’s avonds is het ogen dicht en slapen.

shutterstock_324744461

Een vast ritueel voor het slapen gaan vermindert de stress voor zowel ouders als kind en helpt je kind zich voor te bereiden op bedtijd.

Begin 15 of zelfs 30 minuten voor de daadwerkelijke bedtijd met dit ritueel.

Meestal gaat het ongeveer als volgt: pyjamaatjes aan, naar de wc, tanden poetsen, een verhaaltje, een kus en natuurlijk nog een glaasje water!

2. Zorg voor een aantrekkelijke slaapomgeving

Transformeer de slaapkamer van je kind tot een coole, comfortabele ruimte die zijn of haar persoonlijkheid weerspiegelt.

De meeste kinderen hebben wel ergens een passie voor, zoals superhelden, Lego of pony’s. Laat je creativiteit de vrije loop en verwerk de passie van je kind in de slaapkamer.

Lego
www.popsugar.com

bright-and-modern-superhero-themed-room-for-three-boys-1-750x485
www.housely.com

Dat hoeft niet veel te kosten. Een leuk behangetje of een paar stickers, mooie accessoires en frisse kleuren: meer heb je niet nodig voor een fijne kamer waar je kind ’s avonds met plezier gaat slapen.

3. Stimuleer hun creativiteit

2c7e74c7ec01edb47784001a60e555ee
www.pinterest.com

Is je zoon een ware kunstenaar? Laat hem dan zelf een mooi kunstwerk creëren op de muur! En als je dochter van gedichten of liedjes houdt, kan ze een mooie (song)tekst schrijven op een schoolbord.

Deze persoonlijke touch maakt de kamer nog specialer!

4. Rust

In een opgeruimde kamer komen kinderen tot rust. Dus laat ze hun speelgoed opruimen na het spelen.

Kids toys 9

Er zijn allerlei leuke opbergmogelijkheden voor speelgoed, hier wijdden we eerder al een blog aan: Stijlvol speelgoed opbergen in de kinderkamer. Is de kamer van je kind niet zo groot, dan kun je ook een deel van het speelgoed opslaan op zolder of een kleine opslagruimte of locker huren.

5. Leuke pyjama’s en dekbedden

pyjamas
www.marksandspencer.com

kidsbedding1
www.snurkbeddengoed.nl

Dit lijkt misschien een detail, maar dat is het niet! Het belang van pyjama’s, kussens en dekbedden wordt vaak onderschat.

Kinderen slapen beter in een coole pyjama of onder hun favoriete deken. En als die nog splinternieuw zijn, kijken ze er nog meer naar uit om naar bed te gaan. Wat wil je nog meer?

Geef een reactie