5 veelgemaakte fouten bij het kopen van een bank

5 veelgemaakte fouten bij het kopen van een bank

Natuurlijk hebben wij de wijsheid niet in pacht als het gaat om meubels kopen, maar hopelijk heb je iets aan deze tips als je op zoek gaat naar een nieuwe bank.

1. Het formaat telt wel degelijk

Meestal worden we verliefd op een bank wanneer we die voor het eerst zien staan in de showroom van een meubelzaak. Maar eenmaal thuis kan de bank meer of minder ruimte innemen dan je aanvankelijk dacht. Of erger, hij past niet eens in de hoek waar hij moet komen.

Dus les 1: meet altijd hoeveel ruimte je hebt in huis voordat je een groot meubelstuk koopt.

Heb je een grote woonkamer, dan kun je voor een ronde, modulaire of hoekbank kiezen. Anders kun je misschien beter gaan voor een twee- of driezits met een aparte fauteuil.

2. Probeer hem eerst uit

shutterstock_410631211

Natuurlijk moet je nieuwe bank mooi zijn, maar dat is niet het enige belangrijke criterium.

Je moet er vooral ook comfortabel op kunnen zitten en liggen met het hele gezin.

Elk gezinslid maakt op een andere manier gebruik van de woonkamer. Als jullie allemaal graag tv-kijken, kun je kiezen voor een bank met een hoge rug, armleuningen en kussens. Komen er vaak vrienden of familie langs, dan is een ronde bank gezelliger.

3. Kies voor het juiste materiaal

shutterstock_373336693-2

Heb je jonge kinderen die vaak spelen (of eten) in de woonkamer, dan is het van belang dat je bank waterdicht en gemakkelijk te reinigen is.

Leer is dan bijvoorbeeld een goede keuze. Een stoffen bank is goedkoper, maar moeilijker schoon te maken.

4. Vermijd een mix van stijlen

Meestal richten we ons huis in in één specifieke stijl: tijdloos klassiek, modern … Een bank neemt veel ruimte in en trekt direct de aandacht. Zorg dus dat de stijl van je nieuwe bank past bij de rest van je interieur.

Ons advies: een leren bank doet klassiek en luxe aan, een stoffen of houten bank leent zich beter voor een modern interieur. En een eenvoudige, neutrale bank combineert meestal goed met opvallende meubelstukken, terwijl een exemplaar in een uitgesproken kleur beter als enige blikvanger in de ruimte kan fungeren.

Holly_Corner

5. Ga niet voor de goedkoopste optie

Als je geen fortuin wilt uitgeven, dan is het aan te raden om designzaken te mijden. En misschien kun je beter voor een stoffen bank kiezen dan voor een leren exemplaar.

Deze combineer je eenvoudig met een hocker of een paar poefs, waarmee je kleur en textuur kunt toevoegen aan je interieur.

Natuurlijk is je budget een belangrijke factor, maar we raden je wel aan om niet voor de goedkoopste optie te gaan. Dan kom je vaak uit bij een bank van slechte kwaliteit die niet lang meegaat.

Moet je ruimte maken voor nieuwe meubels? Neem dan eens contact op met een opslagspecialist van Shurgard om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie