12 eenvoudige ideeën om je huis een frisse look te geven

12 eenvoudige ideeën om je huis een frisse look te geven

Nu de zomer voor de deur staat, is het tijd voor iets nieuws: we veranderen van kapsel, outfit, interieur en sommigen zelfs van partner!

Het kan natuurlijk allemaal, maar wij delen graag een aantal eenvoudige ideeën om je huis een frisse nieuwe look te geven, zonder dat je hoeft te verhuizen of een fortuin moet uitgeven.

Laat je verrassen en ontdek hoe één enkele aanpassing je interieur al een heel andere aanblik geeft!

Idee 1: verfraai de entree

De entree is bepalend voor de eerste indruk van je huis.

Geef dit visitekaartje een make-over door de deur in een mooie kleur te schilderen, een nieuwe deurknop te kiezen en een paar mooie potten met planten neer te zetten. Ook verlichting is heel belangrijk voor de sfeer.

Idee 2: geef de keuken meer pit

De keuken is vaak het hart van het huis. Geef deze ruimte een flinke oppepper door potten met planten of kruiden neer te zetten en te kiezen voor bijzondere lampen (bijvoorbeeld een kroonluchter of stoere hanglampen).

Idee 3: verander de achterwand

Een eenvoudige manier om zonder grote ingrepen je keuken op te frissen. Alles is mogelijk, kies voor een stijl die laat zien wie jij bent.

Idee 4: geef je tuin of terras een make-over

Van elke tuin is iets moois te maken, hoe groot of klein hij ook is.

Kies voor een paar mooie tuinstoelen met kleurige kussens, of een leuke hangmat. Zorg ook voor genoeg planten, die hebben een ontspannend effect. Liever geen echt gras? Met kunstgras breng je net zo goed de natuur in je tuin!

Geen tuin? No problem! Tover gewoon je balkon om tot een oase. Als je groene vingers hebt, kun je er zelfs kruiden of kleine groentes kweken. Niets zo lekker als eten dat je zelf hebt geoogst!

Idee 5: kies voor nieuwe stoffen

Lichte, luchtige gordijnen kunnen de aanblik van een ruimte totaal veranderen. Zorg wel dat ze bij je meubels passen. Of geef je bank een make-over en bekleed hem met een nieuwe stof. Goedkoop en simpel!

En als je toch bezig bent: is het niet eens tijd om je vloerkleed een ander plekje te geven of zelfs te vervangen? Houd daarbij wel de praktische kant in de gaten. Als je kleine kinderen hebt, is wit misschien niet de beste keuze.

Idee 6: hang een schilderij op of vervang je foto’s

Een eenvoudige en relatief goedkope manier om je interieur op te frissen!

Idee 7: stem je verlichting af op de sfeer

Wij vinden deze bijzondere lamp ‘Forms in Nature’ prachtig. Hij verandert de hele ruimte in een mysterieuze jungle. Liever iets minder mystieks? Ikea biedt volop keuze voor redelijke prijzen.

Idee 8: schilder een muur of ruimte in een andere kleur

Eén wand kan al genoeg zijn om een verschil te maken. Je kunt ook het plafond schilderen – of zelfs behangen! Verrassingseffect gegarandeerd!

Idee 9: zet een grote spiegel in je woonkamer

Dit elegante accessoire maakt de ruimte groter en lichter.

In de woonbladen zien we vaak het antieke exemplaar boven de schouw, maar je kunt natuurlijk ook een heel ander soort spiegel kiezen, of een andere plek. Net wat jouw huis nodig heeft!

Idee 10: haal meer groen in huis

Planten hebben een ontspannend effect op onze ogen. Ze filteren de lucht en zorgen voor een prettige sfeer. Nu alleen niet vergeten om ze af en toe water te geven!

Idee 11: geef je meubels een nieuwe plek

Waarom niet? Door meubels te verschuiven kan een ruimte heel anders aanvoelen. En het is gratis!

Je hoeft natuurlijk niet meteen ALLES naar een andere kamer te verplaatsen. Het kan al enorm verfrissend werken om niet alle meubels tegen de muur te zetten.

Ruim op en gooi overbodige spullen weg, zodat je de ruimte hebt om te schuiven. Het effect zal je verrassen!

Idee 12: ruim op

Zelfs het mooiste huis voelt niet prettig aan als het er rommelig is. Een opgeruimd huis is makkelijker schoon te maken, zodat er meer tijd overblijft voor leuke dingen.

Probeer wat tijd vrij te maken om je spullen op te ruimen en onder te verdelen in een van deze categorieën: opbergen – weggeven – verkopen – opslaan.

Kun je echt geen afscheid nemen? Check dan de opslagoplossingen van Shurgard. Bij ons kun je al je spullen kwijt, zodat je rustig de tijd hebt om te bedenken wat je ermee wilt doen.

Geef een reactie