10 manieren om je huis verkoopklaar te maken

10 manieren om je huis verkoopklaar te maken

Als je je huis verkoopt, dan wil je het natuurlijk het liefst ook zo snel mogelijk verkocht hebben. Want hoe langer het te koop staat, hoe meer je in prijs zal moeten zakken.

Met de onderstaande tips ben je je huis in no time kwijt!

1. Voer kleine herstelwerkzaamheden uit

Wat kleine gaatjes in de muren die gevuld moeten worden? Een gebarsten tegel in de badkamer? Of een druppelende keukenkraan?

Herstel dat soort dingen voordat je je huis te koop zet. Deze kleine problemen zorgen voor een slechte indruk, terwijl ze vaak eenvoudig te verhelpen zijn.

2. Huur een inspecteur in

De meeste kopers schakelen een inspecteur in om problemen in je huis aan het licht te brengen. Vervolgens zullen ze proberen om op basis daarvan de vraagprijs naar beneden te krijgen.

In plaats van problemen te moeten bespreken in de onderhandelingsfase kun je dan ook beter van tevoren een inspecteur inhuren. Zo kun je eventuele problemen aanpakken voordat je huis op de markt komt.

3. Ruim op

Rommel is een van de eerste dingen waar kopers op afknappen. Dus haal overtollige of onnodige meubels weg, zoals boekenkasten en extra stoelen. Ook spullen die je niet dagelijks gebruikt, kun je opbergen. Breng ze naar zolder of naar de opslag.

En vergeet de binnenkant van je kasten niet. Een overvolle garage of kast wekt de indruk dat er te weinig opbergruimte is. Breng spullen die je niet direct nodig hebt dus naar de opslag en houd de rest van je huis netjes en opgeruimd.

4. Maak het niet te persoonlijk

Kopers proberen zich voor te stellen hoe het zou zijn om zelf in het huis te wonen. Haal daarom persoonlijke foto’s, posters en accessoires weg en breng ze naar de opslag.

5. Creëer de illusie van extra ruimte

Door je meubels te verplaatsen kan een kamer een stuk ruimtelijker ogen en ontstaat er een betere flow. Daarnaast kun je op strategische plekken spiegels hangen, bijvoorbeeld in een kleine en smalle gang.

Het kan al een enorm verschil maken als je de boel opruimt en een spiegel ophangt.

6. Schilder het huis

Met een fris likje verf oogt je huis weer als nieuw. Kies liever voor een neutrale tint dan voor een meer uitgesproken kleur, dat spreekt meer kopers aan.

7. Zorg voor een aantrekkelijk exterieur

Ziet je huis er mooi uit van buiten? Heeft het uitstraling? Je wilt dat het er minstens zo goed of beter uitziet dan het huis van de buren.

Schilder de voordeur, koop een nieuwe deurknop, zet een paar planten neer of maak simpelweg de ramen en de goot schoon. De eerste indruk telt!

8. Verbeter de keuken en de badkamer

Iedereen weet dat de keuken en de badkamer belangrijk zijn in een huis. Zorg er dus voor dat ze er goed uitzien.

Een grote verbouwing is echter financieel gezien niet zo handig, maar met een klein budget kun je ook al een hoop doen.

Vervang bijvoorbeeld de handgreepjes van lades en kasten, koop nieuwe toiletbrillen en kranen, hang wat extra lampen op, kit randen opnieuw af … Kleine dingen die samen een groot verschil maken.

9. Maak alles grondig schoon

Maak je huis van onder tot boven schoon voordat er kijkers komen. Je kunt zelfs overwegen om professionele schoonmakers in te huren. Dan is alles gegarandeerd blinkend schoon.

10. Fris je tuin of terras op

Beschouw je tuin of terras als een kamer op zich. Ruim op, breng dingen die niet direct nodig zijn naar Shurgard, zet wat planten neer zodat kopers kunnen zien hoe ze buiten zouden kunnen zitten met gasten.

Een set lampen op zonne-energie maakt het extra gezellig – én je hoeft er geen stroom voor aan te leggen. Succes!

Geef een reactie